pesto

Avokádové pesto na těstoviny – za 10 minut

Avokádo je stále oblíbenější i u nás. Je velmi všestranné, i proto se někdy označuje jako pralesní margarín„. Avokádové pesto bohatou hedvábnou chuť, česnek jí dodává pikantnost.

Stačí ji jen přidat do jakéhokoliv druhu těstovin a na světě je zdravé a lehké jídlo. Také se hodí do salátů nebo na zeleninu.

Avokádové pesto hotové dříve, než si uvědomíte, že vaříte

Co potřebujeme: Postup:
  • 1 velké avokádo
  • 1-4 stroužky česneku (syrové nebo pečené)
  • 3/4 šálku teplé vody z těstovin (v níž jste je vařili)
  • 2 PL bílé miso pasty (Dostanete ji koupit v čínském obchodě nebo na internetu. Použijete ji i na přípravu vynikající miso polévky, takže neváhejte ji koupit.)
  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 2 citrony vytisknout a použít pouze šťávu
  • 1 velká hrst zelených listů (bazalka, rukola, špenát, petržel nebo něco podobného)
  • 2 lžičky javorového sirupu nebo medu volitelně
  • sůl a pepř podle chuti

 

Tip:

  1. Do vroucí osolené vody dejte své oblíbené těstoviny, podle počtu porcí, které chcete servírovat. Vaříme dokud nejsou al dente. Vodu slijte ale odložte si z asi šálek na později.
  2. Přidejte všechny ingredience na omáčku do mixéru a mixujte na vysokých otáčkách, dokud směs není hedvábně hladká.
  3. Omáčkou pak zalijte těstoviny, které máte odložené v zakrytém hrnci aby si drželi teplotu. Pesto omáčku přidávejte postupně začněte s malým množstvím a přidávejte další, dokud hustota není podle vašich preferencí. Dobře zamíchejte. Ujistěte se, že těstoviny jsou stále velmi teplé / horké tak, aby těstoviny ohřály omáčku.
  4. Poznámka: můžete omáčku před přidáním do těstovin krátce povařit, ale je lepší to nedělat, aby si syrové avokádo a zelenina uchovaly vitamíny.

Časová náročnost: 10 min., Vaření těstovin: cca 10 min.

Tip:

Pesto omáčky si můžete připravit více a nechat ji v lednici. Při pokojové teplotě ji později můžete konzumovat i jako dip např. k nakrájené zelenině jako mrkev, řapíkatý celer apod.

Doporučujeme vyzkoušet i:

tofu recept pesto

Rychlá brokolice s jakoukoliv přílohou

Klasické chutě v zdravějším provední:

banánovo kokosový nepečený koláč

Dezerty a pečení

TOFU-pizza

Těstoviny a pizza

zapekaná zelenina

Bez masa

 

 

 

 

 

 

Zdroj: lunchboxbunch.com/