QE6A3329c_mala

Buddha bowls

Recept je rychlý, jednoduchý a zasytí. Vhodný jako teplá večeře.

 Co potřebujeme: Postup:
  • 100 g kuskusu
  • 200 g uvařené nakládané cizrny (Bio ve skle)
  • 4 PL olivového oleje
  • 2 lžičky kurkumy
  • sůl
  • Uzené Lunter tofu, nebo jiné oblíbené
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 zralé avokáda
  • Černý sezam
  • bílý jogurt
  1. Kuskus si připravíme jako první. Celé množství zalijeme vařící vodou v poměru 1: 2 (kuskus : voda). Přidáme pár kapek olivového oleje a sůl. Přikryjeme talířkem a necháme odstát.
  2. Cizrnu několikrát důkladně propláchneme a následně pořádně osušíme v papírové utěrce. Zalijeme 4 lžícemi oleje, přidáme kurkumu a osolíme. Promícháme, aby se obalil každý kousek cizrny.
  3. Vezmeme velkou pánev, rozpálíme a na sucho smažíme. Občasně promícháme. Doporučujeme během pražení pánev přikrýt, někdy se cizrna hraje na popcorn a puká. Smažíme cca 3-5 minut.
  4. Na druhé pánvi si opečeme tofu, které potřeme sojovou omáčkou.
  5. Špenát můžete nechat syrový, nebo ho také spařit narychlo na pánvi s olivovým olejem, případně přidejte 1 stroužek česneku.
  6. Vše uložíme do misky. Navrch nakrájíme avokádo a posypeme černým sezamem. Podáváme s bílým jogurtem. Jogurt si můžete dochutit kurkumou a solí. Pokud máte rádi výraznější dresinky, připravte si medový dresink z olivového oleje, medu a pomerančové šťávy.