Cizrnové tikka masala s tofu

Zkuste si připravit cizrnové tikka masala s tofu na náš způsob. Jednoduchý recept a rychlá příprava překvapí vynikající chutí indické kuchyně. Trochu exotiky v zimě přece neuškodí.

 Co potřebujeme: Postup:
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý zázvor o velikosti poloviny palce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžíce sušené červené papriky
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • menší hrst koriandru
  • 1/2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1 tofu bílé / natural
  • 250 g vařené cizrny v konzervě
  • 400 ml kokosového mléka
  1. Na oleji osmahneme česnek a zázvor, dokud zlehka nezhnědnou a nezačnou výrazně vonět.
  2. Česnek, zázvor a všechno ostatní koření a bylinky přidáme do hmoždíře (nebo mixéru) a vytvoříme hladkou pastu.
  3. Na nové pánvi na oleji osmahneme cizrnu a tofu pokrájené na kostičky, přidáme lžíci a půl tikka masala pasty.
  4. Společně osmahneme 2-3 minuty, dokud se cizrna nespojí s pastou.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme dusit 10 minut.
  6. Podáváme s indickými plackami nebo jasmínovou rýží dozdobenou čerstvým koriandrem.

 TOFU biele