cocka

Čočkový salát s tofu

Tento lehký a zdravý salát bude příjemným zpestřením mezi vánočními jídly, která často bývají těžká na zažívání. Dobrou chuť.

Co potřebujeme: Postup:
  • 800g čočky
  • 1 balení tofu bílé / natural
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sezamového oleje
  • špetku sušeného chilli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek jarních cibulek
  • šťáva z 1 limetky
  • hrst petrželové natě
  • sůl a pepř
  1. Ze sojové omáčky, cukru, česneku, sezamového oleje, chilli a olivového oleje uděláme marinádu, ve které marinujeme tofu nakrájené na kostky minimálně jednu hodinu.
  2. Čočku uvaříme doměkka.
  3. Namarinované kostky tofu zprudka opečeme na pánvi, dokud nejsou křupavé, přibližně 7-10 minut.
  4. Jarní cibulky nasekáme nadrobno.
  5. Kostky tofu smícháme s čočkou, jarní cibulkou, dochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem a sekanou petrželkou.
  6. Podáváme ještě teplé.

 

TOFU natural