čokoládový koláč

Čokoládový koláč s tofu

Tento recept na čokoládový koláč je vynikající volbou pro ty z vás, kteří rádi pečou zdravěji. Pokud místo rumu použijete šťávu z limetky, určitě si pochutnají i vaše dětičky.

Čokoládový koláč s tofu

Kromě námi použitých ingrediencí, můžete ještě do těsta přidat různé druhy ořechů, které rozdrtíte na menší kousky.

Co potřebujeme: Postup:
  • 100 g tofu natural
  • 90 g špaldové mouky
  • 20 g rozpuštěné hořké čokolády
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 20 g másla
  • 1/2 lžičky rumu

Naše rada:

  • pokud máte rádi čokoládu, přidejte si do těsta mnohem větší množství
  1. Troubu předehřejeme na 185 stupňů C
  2. Vhodnou formu vyložíme pečícím papírem.
  3. Mouku a kypřící prášek spolu promícháme, necháme odstát cca 3 minuty.
  4. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tofu a šleháme, dokud nedosáhneme krémovou konzistenci bez hrudek.
  5. Dále přidáme máslo, čokoládu a rum a nakonec celou tuto směs promícháme se směsí mouky, kakaa a kypřícího prášku.
  6. Směs vylijeme do formy a při teplotě 185 stupňů C pečeme cca 40 minut.
  7. Čokoládový koláč podáváme s ovocem, případně s bílým jogurtem.

 čokoládový koláčZdravotní přínos: sója

• zvyšuje rychlost metabolismu
• urychluje růst svalové hmoty
• napomáhá snižovat hladinu cholesterolu
• pomáhá chránit tělo před rakovinou

Více informací o tofu se dozvíte zde: tofu a zdraví

Zdravotní přínos: hořká čokoláda

• pomáhá proti vzniku kardiovaskulárních onemocnění
• chrání pokožku před negativním vlivem slunečního záření
• zlepšuje činnost mozku
• je zdrojem cenných antioxidantů

 

Věříme, že vám náš dnešní čokoládový koláč bude chutnat. Přejeme vám dobrou chuť