11

Jablkovo – skořicový cheesecake

Máte chuť na lehký podzimní koláč? Tvaroh se dá krásně nahradit základem z tofu, ke kterému se kombinace skořice a jablek náramně hodí.

Co potřebujeme: Postup:
Na sušenkový základ

  • 175 g celozrnných sušenek
  • 75 g másla

Na náplň

  • 3 balení bílého tofu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • 150 ml sojového nápoje
  • 1-2 lžíce špaldové mouky
  • 2-3 jablka
  • 5 lžic hnědého cukru
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 30 g čerstvého másla
  • lžička skořice
  1. Celozrnné sušenky rozdrtíme najemno. Rozpuštěné máslo smícháme se sušenkovou moučkou a vysypeme do dortové formy. Lžící nebo prsty zarovnáme povrch. Dáme péct na 5 minut do trouby vyhřáté na 150 stupňů.
  2. Všechny ingredience na náplň rozmixujeme v misce. Na upečený sušenkový základ nalijeme cheesecakeovou náplň. Pečeme cca 40-50 minut při 150 stupních.
  3. Mezitím jak se cheesecake peče, nakrájíme jablíčka na tenčí plátky. Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem. Následně vhodíme jablka, které pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Restujeme na mírném ohni, dokud se jablka neobalí omáčkou.
  4. Na upečený cheesecake poklademe jablka, která přelijeme zbylou omáčkou a necháme zcela vychladnout.