kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš s tofu

Kotlíkový guláš známe jako jídlo, které standardně kromě jiných surovin obsahuje zejména maso. My vám však nabízíme jeho lehčí verzi kotlíkový guláš s tofu. Díky výměně masa za uzené tofu toto jídlo nezatíží vaše trávení a budete se po něm cítit lehce a rozdíl v chuti téměř nepoznáte.

Kotlíkový guláš s tofu

Tento recept na kotlíkový guláš s tofu můžete použít ve více případech. Buď když nechcete použít maso, nebo jej zrovna nemáte k dispozici, nebo jako alternativu když si sice chcete pochutnat na guláši, ale zároveň chcete něco lehké a zdravé.

Co potřebujeme: Postup:
  • 2 ks TOFU uzené
  • 0,5 l vody
  • 250 g rajčat
  • 150g papriky trikolóra
  • 100 g cibule
  • 300 g brambor na kostičky
  • 10 g česneku
  • 30 g kečupu
  • olivový olej
  • 1/2 KL směsi koření na guláš
  • 1/2 KL sladké papriky
  • 1/2 KL majoránky
  • 1/2 KL kmínu
  • směs chilli
  • tymián
  • oregáno
  • škrob z nastrouhaného bramboru
  • sůl
  1. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme koření (paprika, směs na guláš, kmín, chili) spolu s bramborami, které v tomto základě orestujeme.
  2. Podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, brambory dusíme do poloměkka.
  3. Přidáme uzené TOFU nakrájené na kostičky, česnek, bylinky a necháme přejít varem.
  4. Nakonec přidáme papriku a rajčata nakrájená na kostičky a ještě 5 minut podusíme.
  5. Na závěr můžeme dochutit trochou rajského protlaku a podle potřeby zahustit škrobem z nastrouhaného bramboru.

Inspirujte se našimi dalšími recepty

pečená zelenina

Bezmasá jídla

čokoládovo kokosový koláč

Dezerty a pečení

špagety bolognese

Těstoviny a pizza

 

 

 

 

 

 

Přejeme vám dobrou chuť a věříme, že vám náš kotlíkový guláš s tofu bude chutnat.