01

Krémová dýňová-hokkaido polévka

Přišel podzim a s ním i čas polévek. Pokud byste si chtěli jednu připravit, tento jednoduchý recept na krémovou dýňovou-hokkaido polévku je tu právě pro vás.

Co potřebujeme: Postup:
 Na Hokkaido polévku

  • 1 kg dýně hokkaido
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 brambor
  • 1-1,5 l zeleninového vývaru
  • Cca 2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku
  • Cca 3 lžíce Olivového oleje
  • 1 lžička Kari koření

 Na tofu krutony

  • 1 balení Chilli tofu
  • ½ lžičky Soli
  • 3 lžičky červené papriky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • Dýňový olej
  1. Dýni rozřízneme na polovinu a vybereme jadérka. Omyjeme a nakrájíme obě půlky na kostky. Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji do sklovita. Přidáme nakrájenou mrkev, brambor, dýni a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a kořením. Vaříme, dokud dýně úplně nezměkne. Nakonec polévku rozmixujeme.
  2. Chilli tofu nakrájíme na malé kostičky. V misce tofu polijeme olivovým olejem, posypeme červenou paprikou, solí a sušeným oreganem. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 10 minut.
  3. Krémovou hokkaido polévku servírujeme s tofu krutony a pokapeme dýňovým olejem.