pizza

Lilková pizza s uzeným tofu a zeleninou

Pizza je synonymem nezdravého jídla. Připravte si ji však s uzeným tofu a zeleninou. Zkombinujete tak výbornou chuť se skutečně nutričně hodnotným jídlem.

Co potřebujeme: Postup:
  • 1 pěkný větší lilek
  • Rajčatovou omáčku (passata di pomodoro)
  • Zeleninu na oblohu: rajčata, papriky, cuketu, olivy, špenát, houby
  • Bylinky: bazalku, rozmarýn, oregano
  • 1 uzené tofu
  • olivový olej
  • Sůl, pepř
  1. Lilek nakrájíme na asi 1cm silné plátky
  2. z obou stran je jemně posolíme a necháme asi půl hodiny odpočívat (lilek se vypotí – zbaví přebytečné vody).
  3. Zbylou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, které v míse zalijeme olivovým olejem, přidáme bylinky (čerstvé i sušené) a necháme marinovat.
  4. Po půlhodině lilek osušíme papírovou utěrkou a vymačkáme z něj ještě přebytečnou vodu.
  5. Jednotlivé plátky poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut.
  6. Pak je vyjmeme, potřeme rajčatovou omáčkou, obložíme zeleninou s tofu a pečeme ještě asi 10 minut.
  7. Podáváme s čerstvou bazalkou.

TOFU uzené