IMG_4119-e1485875590721

Medový krémeš – vegan

Dopřejte si sladkou a přitom lehkou dobrotu, která vám zpříjemní každou vaši chvíli, ale i posezení v kruhu přátel. Recept pro vás připravila vítězka soutěže MasterChef a známá blogerka Martina Grňová.

 Co potřebujeme (na formu cca 20x20cm): Postup:
Medové pláty:

  • 200g kešu
  • 200g vlašských ořechů
  • 200g čerstvých datlí anebo 120g sušených namočených přes noc
  • Asi 1 lžíce kokosové mouky
  • Špetka soli

Náplň:

  • 360g tofu natural
  • 100g kokosového mléka anebo jiného rostlinného mléka
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 70g medu anebo javorového sirupu
  • Špetka vanilky
  1. Pláty si připravíme tak, že rozmixujeme všechny ingredience v robotu, dokud nevznikne husté a pevné těsto. Přidáme trošku kokosové mouky, aby se těsto nelepilo. Rozdělíme ho na dvě části a vyválíme na pláty ve velikosti formy – nejlépe se to dělá mezi dvěma papíry na pečení.
  2. Náplň snadno připravíme tak, že všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém.
  3. Formu vyložíme papírem na pečení, vložíme první plát, navrstvíme krém a položíme na něj druhý.
  4. Dáme chladit do mrazáku na 2 hodinky, aby náplň ztuhla.
  5. Vyjmeme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky.
  6. Můžeme podávat.

 TOFU biele