Salát z quinoa s marinovaným tofu
Quinoa si ve světě získává stále více pozornosti a pomalu se zabydluje i v naší kuchyni. Připravili jsme pro vás jednoduchý a chutný salát, který si lehce přibalíte s sebou na oběd do práce, nebo do školy.
Salát z quinoa s marinovaným tofu
Quinoa se připravuje podobně jako rýže, vaří se v osolené vodě, cca 15 minut. Před tepelnou úpravou ji určitě propláchněte, abyste ji zbavili nahořklé chuti. My jsme si ji připravili na slano, ale její chuť je natolik neutrální a použití variabilní, že si ji můžete připravit s ovocem, medem, přidat do polévek.
Pokud přemýšlíte, zdali přidat marinované tofu, určitě vyzkoušejte – opečené na olivovém oleji do křupava jemně připomíná klasickou topinku.
Co potřebujeme: | Postup: |
|
|
Quinoa by určitě neměla chybět v jídelníčku, je zdrojem minerálů, obsahuje vápník, železo, draslík, hořčík, vitaminy B, A, C, E, má vysoký obsah aminokyselin, které jsou pro nás velmi důležité. A navíc neobsahuje lepek, čili je vhodná i pro celiaky.
Vyzkoušejte i další naše recepty:
- zeleninový salát Caesar s křupavým tofu
- vitamníny v zimě – 3x výborný salát
- jemně pikantní zeleninový salát
- fenyklový salát s chilli tofu
Klasické chutě v zdravějším provední: