špagety bolognese

Špagety bolognese s TOFU uzené

Špagety bolognese jsou stará osvědčená italská klasika, se kterou nemůžete nic pokazit, protože je rádi snědí děti i dospělí. My jsme je ještě doplnili o TOFU uzené.

Špagety bolognese s TOFU uzené

Špagety bolognese s TOFU uzené jsou tedy lehčím variantem receptu s masem. Zvláště pokud si nejste jisti kvalitou mletého masa, které kupujete, použijte raději kvalitní tofu.

Čo potřebujeme:

Postup:

  • 320 g špaget
  • 2 ks Tofu uzené    
  • 400 g rajčata    
  • 150 g cibule    
  • 150 g mrkve    
  • 150 g celeru    
  • 10 g česneku    
  • 0,4 dcl oleje    
  • 2 dcl zeleninového vývaru    
  • 2 ks bobkového listu    
  • špetka mletého muškátového oříšku    
  • špetka nového a pepře    
  • 1/4 KL sušené bazalky    
  • 1/2 KL sušeného oregána    
  • 1/4 KL sušeného tymiánu    
  • sůl    
  • cukr    
  • olivový olej    
  • kečup
  1. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme na hrubším struhadle nakrájenou kořenovou zeleninu, jemně osolíme. Přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka.
  2. Přidáme rozmačkané / nastrouhané uzené TOFU a necháme přejít varem.
  3. Přidáme pokrájené a oloupaná rajčata a spolu dusíme ještě 10 minut.
  4. Na závěr přidáme sušenou bazalku, oregano, tymián, muškátový ořech, pepř, rozmačkaný česnek a provaříme.
  5. Dochutíme cukrem nebo citrónem, olivovým olejem a kečupem podle potřeby.

špagety bolognese

Ať vám naše špagety bolognese zachutnají.