rychlý oběd

Těstoviny s ořechy – rychlý oběd i do kanceláře

Tyto lehké, chutné a voňavé těstoviny jsou tak jednoduché na přípravu, že pokud máte v kanceláři malou kuchyňku, připravíte si rychlý oběd z přinesených surovin i tam. Některé věci si však musíte předpřipravit doma.

Rychlý oběd se sladkou chutí pečeného česneku a ořechů

Třeba předem říci, že tyto těstoviny jsou plné vůní česneku, ořechů a citronu, takže když budete jídlo připravovat, určitě ho neutajíte :) I proto je možná lepší uvařit si ho doma a do kanceláře vzít hotové. Ořechy, petrželka a citronová šťáva jsou zároveň i potravinami, které má vaše tělo rádo.

Recept pro 4 osoby:

Co potřebujeme: Postup:
  • 400 g linguine (můžete použít i hrubší špagety)
  • 4-6 stroužků česneku
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • kůra a šťáva z 1 většího citronu (nejlépe bio kvalita)
  • 5-6 PL extra panenského olivového oleje
  • hrst nasekané čerstvé petrželky
  • sůl a pepř podle chuti

 

 

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C a vložte do ní stroužky česneku ve slupce na cca 20-30 minut, v závislosti na velikosti stroužků. Vyjměte z trouby a když jsou dost vychladlé, oloupejte je a dejte stranou.
  2. Linguine vařte podle pokynů výrobce do al dente. Mezitím smíchejte citronovou kůru a šťávu s pečeným česnekem, olivovým olejem a špetkou soli. Použijte ruční mixér a vytvořte konzistentní směs.
  3. V kuchyňském robotu mixujte strouhanku společně s vlašskými ořechy ale jen tak dlouho, aby zůstala zachována jemně hrubá struktura ořechů. Tuto směs pak v pánvi smažte na rozehřátém olivovém oleji dokud nezačne hnědnout – asi pět minut. Nepřetržitě míchejte, aby se zabránilo spálení.
  4. Petrželku nasekejte nahrubo je důležité, aby byla co nejčerstvější. Když jsou linguine dovařené, slijte vodu, ne však úplně všechnu, těstoviny by měly zůstat mírně vlhké (cca ¼ šálku vody ponechat). Přidejte citronověčesnekovou omáčku a nasekanou petrželku. Důkladně promíchejte. Přidejte asi 3/4 směsi opečených ořechů se strouhankou do těstovin, promíchejte.
  5. Když budete těstoviny podávat, na vrch nasypte zbylou ořechovou směs a přidejte pár lístků petrželky.

rychlý oběd

Náš tip:

Podávejte čerstvé a teplé. Hodí se např. i s restovanou brokolicí nebo na páře připravenou zeleninou uděláte tak svůj rychlý oběd i zdravějším.

Rychlé recepty

Pokud máte recept hotový do hodiny, případně za pár desítek minut, to ještě neznamená, že se obíráte o požitek z chuti. Pár inspirací z naší stránky:

banánovo kokosový nepečený koláč

Dezerty a pečení

TOFU-pizza

Těstoviny a pizza

zapekaná zelenina

Bez masa