cheesecake

Tofu cheesecake s ovocem

Nabízíme vám výborný koláč, tentokrát je to cheesecake koláč s ovocem. Jako ovoce můžete použít jakékoliv drobné ovoce – maliny, borůvky, jahody, ostružiny. Smetanu jsme vyměnili za rozmixované bílé tofu.

Tofu cheesecake ovocem

Cheesecake s ovocem a tofu je jemná pochoutka pro milovníky sladkého. Vyzkoušejte tento recept a nebude litovat:

Co potřebujeme: Postup:
  • 150 g máslových sušenek
  • 100 g másla a 4 PL hnědého cukru
  • Krém:
  • 2 TOFU natural
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 balíčky vanilinového cukru
  • 3 PL medu
  • 1,5 PL škrobové moučky a špetka soli

Ovocná omáčka:

  • 150 g malin a 150 g borůvek
  • 2 PL hnědého cukru
  1. Sušenky nadrtíme. Máslo rozpustíme a vychladlé spolu s cukrem smícháme se sušenkami.
  2. Směs natlačíme na dno dortové formy a dáme do chladničky ztuhnout.
  3. V mixéru rozmixujeme TOFU, citrónovou šťávu, med, škrobovou moučku a sůl. Směs naneseme na sušenkový korpus.
  4. Pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

 

  1. Na ovocnou omáčku smícháme část malin a borůvek v malém hrnci, rozmačkáme je, přidáme cukr a směs povaříme do zhoustnutí.
  2. Ponorným mixérem ji rozmixujeme dohladka.
  3. Vychladlý koláč nakrájíme, ozdobíme zbylým ovocem a přelijeme omáčkou.

cheesecake

Cheesecake s ovocem, si oblíbí i vaše děti a stane součástí mnoha rodinných oslav.